Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met Hazelnoot-Boterjus
Malse asperges met een rijke hazelnoot-boterjus en Parmezaanse kaas. Een smaakvol lentegerecht.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Warmhoudplaat
Ingrediënten
▢
3
bosjes geschilde asperges
▢
100
gram
boter
▢
2
teentjes
knoflook
▢
50
gram
hazelnoten
▢
Zout
▢
Peper
▢
Parmezaanse kaas
geschaafd
Instructies
Kook de asperges 3 minuten in water, giet ze af en zet ze op een warmhoudplaatje weg.
Smelt de boter op zacht vuur, voeg de knoflook en hazelnoten toe en laat ze 1 minuut pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de asperges op de borden, giet de boter-hazelnootjus erover en strooi er Parmezaanse kaas over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Lekker met een stukje geroosterd brood.
Wijnadvies:
Chardonnay: Een volle witte wijn met tonen van noten die goed past bij de hazelnoot-boterjus.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van het gerecht complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Saus
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Pasen