Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aubergine Kaviaar
Natuurlijk is dit geen echte kaviaar, maar wél een heerlijk vegetarisch voorgerecht gemaakt van aubergines
Porties:
4
stuks
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
2
aubergines
▢
3
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
azijn
▢
½
bosje
verse koriander
fijngehakt
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Prik gaatjes rondom in de aubergines en rooster ze 20-30 minuten op een bakplaat tot het vel begint te rimpelen.
Draai ze af en toe om tijdens het roosteren.
Snijd de aubergines in de lengte open en schep het zachte vruchtvlees eruit met een lepel.
Doe het vruchtvlees in een keukenmachine en voeg de knoflook, olijfolie, azijn, fijngehakte koriander, zout en peper toe.
Mix alles tot een dikke massa ontstaat.
Voeg geleidelijk olijfolie toe tot het een romige consistentie heeft.
Proef en voeg indien nodig extra zout en/of peper toe.
Garneer de "kaviaar" eventueel met ontpitte zwarte olijven en een blaadje koriander.
Serveertips:
Serveer de auberginekaviaar met Marokkaans of Turks brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze smakelijke vegetarische spread gemaakt van aubergines is een heerlijk voorgerecht om te serveren met knapperig brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Marokko
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch