Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Baba au rhum
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
muffinvormpjes
Ingrediënten
▢
300
GRAM
bloem
▢
2
eieren
▢
1
ZAKJE
gist
▢
1
DECILITER
melk
▢
50
GRAM
boter
gesmolten
▢
125
GRAM
suiker
▢
100
GRAM
gedroogde pruimen
kleingesneden
▢
2
GLAASJES
rum
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
¼
LITER
room
lobbig geklopt
Instructies
Meng de bloem met de gist, de eieren, de melk, de boter, 50 gram suiker en de pruimen en kneed dit goed.
Laat het een uur rijzen.
Verdeel het deeg over 8 ingevette muffinvormpjes en laat het nog eens een uur rijzen.
Bak de babas 25 minuten op 180 graden.
Doe intussen de overgebleven suiker bij het citroensap en 4 eetlepels water
Doe er een glas rum bij en breng het aan de kook.
Kook het in tot siroop en doe dan het tweede glas rum erbij.
Als de babas klaar zijn, giet dan da siroop erover en serveer ze warm met de room.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Frankrijk
/
Polen