Baba au rhum

Baba au rhum

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 GRAM bloem
  • 2 eieren
  • 1 ZAKJE gist
  • 1 DECILITER melk
  • 50 GRAM boter gesmolten
  • 125 GRAM suiker
  • 100 GRAM gedroogde pruimen kleingesneden
  • 2 GLAASJES rum
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • ¼ LITER room lobbig geklopt

Instructies

  • Meng de bloem met de gist, de eieren, de melk, de boter, 50 gram suiker en de pruimen en kneed dit goed.
  • Laat het een uur rijzen.
  • Verdeel het deeg over 8 ingevette muffinvormpjes en laat het nog eens een uur rijzen.
  • Bak de babas 25 minuten op 180 graden.
  • Doe intussen de overgebleven suiker bij het citroensap en 4 eetlepels water
  • Doe er een glas rum bij en breng het aan de kook.
  • Kook het in tot siroop en doe dan het tweede glas rum erbij.
  • Als de babas klaar zijn, giet dan da siroop erover en serveer ze warm met de room.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk / Polen