Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ballotine de faisan
(fazantrollade)
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ontbeende fazant
▢
500
gram
fazantevlees
▢
1½
deciliter
cognac
▢
200
gram
gekookte ham
▢
250
gram
vet spek
▢
150
gram
spek
▢
4
liter
kalfsbouillon
▢
½
deciliter
slagroom
▢
2
ei
▢
enkele blaadjes gelatine
▢
zout
▢
peper
▢
½
deciliter
madeira
▢
2
sjalotjes
▢
tijm
Instructies
Leg de ontbeende fazant plat in een pan.
Voeg het fazantvlees erbij.
Snij het borstspek in blokjes.
Voeg dit samen met de lever van de vogels toe.
Bestrooi met peper, zout en tijm.
Besprenkel met de helft van de cognac en madeira.
Laat 2 à 3 uur marineren.
Bak alle afval en botten in een koekenpan bruin en laat de kalfsbouillon met het afval 2 uur trekken.
Verwijder alle vaste delen uit de bouillon.
Hak de sjalotjes fijn.
Fruit ze in wat boter zachtjes.
Laat het spek en vlees uit de marinade uitlekken.
Draai het samen met de ham, vet spek en lever twee keer door de molen met de kleinste plaat.
Geef de rest van de cognac en het marinade vocht bij.
Meng twee eierdooiers met de room en de gefruite sjalot.
Voeg dit bij de farce.
Voeg er ook een eiwit bij.
Spreid een schone doek uit op een werkvlak.
Leg de ontbeende fazant met het vel naar beneden erop.
Maak van de farce een dikke rol.
Leg deze midden op de fazant.
Sluit het vel om de rol en rol stark op in de doek.
Bind deze goed dicht.
Leg de fazant in de hete bouillon en breng weer aan de kook.
Laat zachtjes gedurende 1½ uur koken.
Haal de rollade eruit.
Laat 30 minuten rusten.
Verwijder de doek en laat onder druk verder afkoelen.
Klaar de helft van de bouillon.
Kook deze helft behoorljk in.
Laat hem afkoelen.
Zeef hem.
Haal alle vet eraf.
Warm weer op en week enkele blaadjes gelatine en voeg deze toe.
Trek de afgekoelde rollade enkele keren door de gelei.
Versier met stukjes groente.
Hak de rest van de gelei fijn.
Serveer op en schaal omringd door de gelei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte