Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Bastonge Parfait ala 't Zusje
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
40
gr
eierdooiers
gepasteuriseerd
▢
45
gr
eieren
hele / gepasteuriseerd
▢
100
gr
suiker
▢
2½
dl
slagroom
ongezoet
▢
5
bastongekoeken
▢
karamelsaus2
▢
2
dl
koksroom
Instructies
Bastongeparfait
Klop de slagroom totdat deze de dikte van yogurt heeft
Doe de eierdooiers, de hele eieren en de suiker in een hittebestendige kom en verwarm
au-bain-marie
tot een temperatuur van 37graden Celsius.
Klop het geheel vervolgens koud in een keukenmachine tot een heerlijke luchtige massa en schep deze door de slagroom.
Verkruimel 4 van de Bastonge koeken en spatel door het mengsel.
Verdeel de parfait tot slot over een muffinvorm of bakblik en zet enkele uren in de diepvries.
Karamelsaus
Doe suiker in een pannetje n verwarm totdat deze gekarameliseerd is.
Haal de pan van het vuur en voeg koksroom toe.
Laat de karamel goed oplossen in de room door regelmatig te roeren.
De karamelsaus is klaar zodra er een gladde massa ontstaat.
Laat deze goed afkoelen alvorens je hem gebruikt.
Opmaak van het bord.
Spuit een toefje slagroom op het schaaltje
Haal de parfait uit het vormpje en leg deze ernaast.
Verkruimel het Bastogne koekje over de slagroom en parfait
Zig zag tot slot de karamelsaus over de parfait
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht