Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Besoffene Äpfel
Dronken appels
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
ovenschaal
Oven
Ingrediënten
▢
4
appels
geschild en uitgeboord
▢
100
gr
boerenjongens
of rozijnen
▢
1
glas
brandewijn
▢
1
glas
witte wijn
▢
100
gr
suiker
▢
½
tl
kaneel
Instructies
Kook de witte wijn met de suiker en de kaneel in ongeveer 10 minuten tot een siroop.
Zet de appels in een ovenschaal en vul ze met de rozijnen.
Giet de brandewijn erover en de helft van de siroop.
Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Bak de appels een half uur op 200 graden.
Haal de folie eraf, giet de overgebleven siroop over de appels en bak ze nog eens tien minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Oostenrijk