Besoffene Äpfel

Besoffene Äpfel

Dronken appels
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 appels geschild en uitgeboord
  • 100 gr boerenjongens of rozijnen
  • 1 glas brandewijn
  • 1 glas witte wijn
  • 100 gr suiker
  • ½ tl kaneel

Instructies

  • Kook de witte wijn met de suiker en de kaneel in ongeveer 10 minuten tot een siroop.
  • Zet de appels in een ovenschaal en vul ze met de rozijnen.
  • Giet de brandewijn erover en de helft van de siroop.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • Bak de appels een half uur op 200 graden.
  • Haal de folie eraf, giet de overgebleven siroop over de appels en bak ze nog eens tien minuten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Oostenrijk