Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bigilla
Maltezer bonenpasta
Porties:
1
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
500
g
tuinbonen
diepvries
▢
1
theelepel
zeezout
versgemalen
▢
4
teentjes
knoflook
▢
1
kleine
rode Spaanse peper
of halve
▢
2
takjes
peterselie
▢
1
takje
munt
verse
▢
1
theelepel
oregano
gedroogde
▢
olijfolie
extra vierge
▢
zwarte peper
Instructions
Breng ½ l water aan de kook, voeg de tuinbonen en het zout toe en kook de tuinbonen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Laat de tuinbonen uitlekken (vang eerst wat kookvocht op) en afkoelen.
Maak intussen de rest van de ingrediënten schoon: pel de knoflookteentjes.
Halveer het pepertje, verwijder de steel en zaadlijsten.
Pluk het peterselieblad en muntblad af.
Gebruik de staafmixer of keukenmachine.
Schep de bonen, knoflook, peper, peterselie, munt en oregano in de bij het apparaat behorende beker of kom.
Hak het mengsel tot een fijne puree.
Voeg als het mengsel te droog blijft 2-3 eetlepels olijfolie en eventueel wat kookwater toe, het moet smeerbaar zijn.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de puree met kleine matses (waterbiscuit) of dunne sneetjes versgebakken ciabatta.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn met veel fruit: een Elzasser Pinot Blanc
of een Chardonnay uit Australië (9-11ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Koude Hapjes
Land van herkomst
Malta
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch