Bigilla

Maltezer bonenpasta
Porties: 1
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g tuinbonen diepvries
  • 1 theelepel zeezout versgemalen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode Spaanse peper of halve
  • 2 takjes peterselie
  • 1 takje munt verse
  • 1 theelepel oregano gedroogde
  • olijfolie extra vierge
  • zwarte peper

Instructies

  • Breng ½ l water aan de kook, voeg de tuinbonen en het zout toe en kook de tuinbonen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Laat de tuinbonen uitlekken (vang eerst wat kookvocht op) en afkoelen.
  • Maak intussen de rest van de ingrediënten schoon: pel de knoflookteentjes.
  • Halveer het pepertje, verwijder de steel en zaadlijsten.
  • Pluk het peterselieblad en muntblad af.
  • Gebruik de staafmixer of keukenmachine.
  • Schep de bonen, knoflook, peper, peterselie, munt en oregano in de bij het apparaat behorende beker of kom.
  • Hak het mengsel tot een fijne puree.
  • Voeg als het mengsel te droog blijft 2-3 eetlepels olijfolie en eventueel wat kookwater toe, het moet smeerbaar zijn.
  • Breng de puree op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de puree met kleine matses (waterbiscuit) of dunne sneetjes versgebakken ciabatta.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn met veel fruit: een Elzasser Pinot Blanc
of een Chardonnay uit Australië (9-11ºC).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes
Land van herkomst Malta
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch