Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bitterkoekjesijs met bosvruchten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
bitterkoekjes
▢
75
g
pure chocolade
▢
200
ml
slagroom
▢
75
g
poedersuiker
▢
250
ml
yoghurt
▢
2
eetlepel(s)
amandellikeur
▢
400
g
bosvruchten
aardbeien, blauwe bessen of bosbessen, bramen, frambozen
Instructies
Verkruimel de bitterkoekjes met een deegroller of druk ze fijn in een plastic zak.
Rasp de chocolade grof of hak deze.
Klop de slagroom met de poedersuiker, die in gedeelten wordt toegevoegd, half stijf.
Spatel de yoghurt en de amandellikeur erdoor.
Voeg de bitterkoekjes en de chocolade toe.
Doe het mengsel in een vierkante of langwerpige lage schaal of diepvriesdoos en zet het in de diepvries.
Schep het na een uur om zodat er geen grove ijskristallen ontstaan.
Strijk de bovenkant glad en laat het ijs nog minimaal 3 uur bevriezen.
Maak intussen de diverse bosvruchten schoon.
Snijd het ijs in plakken en serveer de vruchten erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drankadvies:
Naar keuze een amandel- of bessenlikeurtje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs