Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en snijd het in 8 gelijke stukken.
Vet de achterkant van een muffinvorm in met boter of bakspray zodat het deeg niet blijft plakken.
Meng de zure room met de poedersuiker en het vanillemerg.
Doe het mengsel in een spuitzak en zet deze in de koelkast om op te stijven.
Verdeel het deeg over de achterkant van de muffinvorm, bestrijk het met wat water en strooi rietsuiker over de stukken deeg.
Bak het deeg 15 minuten tot het lichtbruin is.
Haal de vorm uit de oven, verwijder de stukken deeg en laat ze op een rooster afkoelen.
Bak de stukken deeg nog eens 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat ze volledig afkoelen.
Vul de bakjes met het zure roommengsel.
Verdeel over ieder bakje 1 aardbei, 1 braam, 1 framboos, 4 aalbessen en 2 blauwe bessen.
Werk af met een topje verse munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de bakjes als elegant dessert na een lichte zomerse maaltijd of bij een feestelijke gelegenheid.Wijnadvies:Deze rijk gevulde bladerdeegbakjes met zure room en rood fruit passen goed bij een frisse, licht mousserende wijn zoals een Prosecco uit Italië.