Rijk Gevulde Bladerdeegbakjes met Zure Room en Rood Fruit

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 250 g zure room
  • Merg van 2 vanillestokjes
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 8 aardbeien
  • 8 frambozen
  • 8 bramen
  • 16 blauwe bessen
  • 32 aalbessen
  • 8 kleine munttopjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en snijd het in 8 stukken.
  • Vet de achterkant van een muffinvorm in met boter of bakspray zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Meng de zure room met de poedersuiker en het vanillemerg.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en laat het in de koelkast opstijven.
  • Verdeel het deeg over de achterkant van de muffinvorm, bestrijk het met wat water en strooi rietsuiker over de stukken deeg.
  • Bak gedurende ongeveer 15 minuten tot lichtbruin.
  • Haal de vorm uit de oven en haal de stukken deeg eraf.
  • Leg ze op een rooster en bak nog eens 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze volledig afkoelen.
  • Vul de bakjes met het zure roommengsel.
  • Verdeel over ieder bakje 1 aardbei, 1 braam, 1 framboos, 4 aalbessen en 2 blauwe bessen.
  • Werk af met een topje verse munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze rijk gevulde bladerdeegbakjes met zure room en rood fruit passen goed bij een frisse, licht mousserende wijn zoals een Prosecco uit Italië
 
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 5 g | Vet: 19 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Gebak
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch