Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bolo pretoe
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
ontpitte pruimen
in stukjes
▢
2
dl
kersenlikeur
Cherry Cordial
▢
225
gram
boter
▢
200
gram
suiker
▢
200
gram
basterdsuiker
▢
4
ei
▢
110
gram
bloem
▢
½
theelepel
kaneel
▢
¼
theelepel
allspice
▢
¼
theelepel
nootmuskaat
▢
¼
theelepel
foelie
▢
¼
theelepel
kardemom
▢
1
theelepel
vanille-essence
Instructies
Breng de pruimen met de suiker en een bodem water aan de kook en blijf
voortdurend roeren tot het mengsel dik wordt.
Voeg hieraan de helft van de kersenlikeur toe en laat het rustig afkoelen.
Klop de boter met de bruine suiker tot room.
Voeg er één voor één de eieren bij, klop na elk ei goed.
Meng de bloem met de specerijen en voeg dit aan het beslag toe.
Meng nu de pruimencompote en de vanille-essence voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag over in een beboterd bakblik en zet dat in een op 175°C voorverwarmde oven.
Maak er, als de taart klaar is, gaatjes in en giet daarna de rest van de kersenlikeur over de taart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Taart
Land van herkomst
Antillen