Bolo pretoe

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram ontpitte pruimen in stukjes
  • 2 dl kersenlikeur Cherry Cordial
  • 225 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram basterdsuiker
  • 4 ei
  • 110 gram bloem
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel allspice
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel foelie
  • ¼ theelepel kardemom
  • 1 theelepel vanille-essence

Instructies

  • Breng de pruimen met de suiker en een bodem water aan de kook en blijf
  • voortdurend roeren tot het mengsel dik wordt.
  • Voeg hieraan de helft van de kersenlikeur toe en laat het rustig afkoelen.
  • Klop de boter met de bruine suiker tot room.
  • Voeg er één voor één de eieren bij, klop na elk ei goed.
  • Meng de bloem met de specerijen en voeg dit aan het beslag toe.
  • Meng nu de pruimencompote en de vanille-essence voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag over in een beboterd bakblik en zet dat in een op 175°C voorverwarmde oven.
  • Maak er, als de taart klaar is, gaatjes in en giet daarna de rest van de kersenlikeur over de taart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Taart
Land van herkomst Antillen