Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bosvruchten IJsbomb
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Een smalle, hoge ronde schaal
Ingrediënten
▢
1
liter
roomijs met aardbeiensmaak en cheesecakestukjes
▢
500
ml
sorbetijs met bosvruchtensmaak
▢
Optioneel:
▢
opgeklopte slagroom
Instructies
Laat het ijs in de koelkast iets zachter worden.
Schep het roomijs in een smalle, hoge ronde schaal en strijk het dik uit langs de wanden van de schaal, zodat er in het midden een holte ontstaat.
Vul de holte met het sorbetijs en zet de schaal minstens 1 uur in de vriezer.
Doop de onderkant van de schaal kort in een bak met heet water en stort de ijsbombe op een schaal.
Bestrijk de ijsbombe eventueel met opgeklopte slagroom en steek er wat decoraties zoals sterretjes in.
Zet de bombe met de brandende decoraties op tafel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze ijsbombe kan ook als eenpersoons dessert in kleine kommetjes worden gemaakt.
Wijnadvies:
Serveer het met een feestelijke dessertwijn zoals een mousserende wijn of een zoete witte wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs