Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Café Liégois
Café Liégois stond oorspronkelijk in Parijs bekend als Café Viennois. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Oostenrijk de vijand en noemde men het toetje Café Liégois naar de Slag om Luik die plaatsvond in augustus 1914.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
¾
lt
mokkaparfait
▢
⅛
lt
slagroom
▢
4
eetlepel(s)
suiker
▢
2
kopjes
koffie
Instructies
Los de helft van de suiker op in de koffie en laat deze afkoelen.
Verdeel het ijs in bolletjes over vier glazen en giet de koffie erover.
Klop de slagroom stijf met de overgebleven suiker en verdeel deze over de glazen.
Garneer met wat koffieboontjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
België