Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Caribische Mosselsalade met Exotisch Smaakpalet
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
verse mosselen
▢
Enkele
blaadjes sla
▢
2
bananen
in plakjes gesneden
▢
3
schijven
ananas
in stukjes gesneden
▢
1
klein
blikje mandarijnen
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
6
eetlepels
olie
▢
Zout
▢
Peper
▢
Kant-en-klare pepersaus
▢
3
eetlepels
cognac
▢
Geschaafde amandelen
Instructies
Kook de mosselen in licht gezouten water tot alle schelpen openstaan.
Spoel ze af met koud water, haal ze uit de schelpen en dep ze droog.
Beleg een slakom met de blaadjes sla.
Meng de mosselen, plakjes bananen, stukjes ananas en mandarijnen en voeg ze toe aan de slakom.
Roer de overige ingrediënten (citroensap, olie, zout, peper, pepersaus en cognac) tot een pikante saus.
Giet de saus net voor het opdienen over de mosselsalade en schep voorzichtig door de mosselen.
Garneer de Caribische mosselsalade met geschaafde amandelen en serveer direct voor een smaakvolle en exotische ervaring!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1
mg
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Caribean
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij