Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champagne sorbet
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
diepvriesdoos inhoud ca. 1/2 liter,
4 lage (sorbet)glazen
rasp
citruspers
Ingrediënten
▢
1
limoen
▢
2
deciliter
mineraalwater zonder koolzuur
▢
75
g
suiker
▢
2
deciliter
champagne demi-sec
▢
1
takje
munt
zakje á 15 g,
Instructies
Voorbereiden:
Limoen goed schoonboenen onder koud stromend water.
Groene schil eraf raspen.
Limoen uitpersen.
Mineraalwater met suiker aan de kook brengen.
Al roerend suiker laten oplossen en nog ca. 1 minuut laten doorkoken.
Van vuur af 1 eetlepel limoensap en limoenrasp erdoor roeren. Iets laten afkoelen.
Champagne erbij schenken.
Overdoen in diepvriesdoos.
In diepvries in ca. 6 uur laten bevriezen, elk uur met vork doorroeren (= sorbetijs).
Bereiden:
(Sorbetijs ca. 10 minuten voor gebruik uit diepvries nemen.)
takje munt in 4 toefjes verdelen.
Glazen helemaal volscheppen met sorbetijs.
Garneren met toefjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs