Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade truffels van Astrid Veltman
Porties:
4
Voorbereidingstijd
1
minuut
min
Total time
3
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
repen
pure chocolade
á 75 gr
▢
4
eetlepel(s)
slagroom
▢
1
eidooier
▢
1
eetlepel(s)
boter
▢
1
eetlepel(s)
likeur
naar keuze
▢
poedersuiker
▢
1
theelepel
cacao
Instructies
Breek de chocolade in een schenkkan en voeg de slagroom toe.
Zet de kan in de magnetron en smelt de chocolade op HOOG (100%) in 1 minuut.
Roer de eidooier, de boter en de likeur door de gesmolten chocolade en zet de kan 1 uur in de vriezer om de chocolade op te laten stijven.
Vorm met behulp van 2 theelepeltjes balletjes van de chocolade en rol de truffels door een mengsel van poedersuiker en cacao.
Laat de truffels in de koelkast verder opstijven en bewaar ze daar ook in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade