Deze chocolade truffeltaart met rum of Grand Marnier is een luxe traktatie voor de echte fijnproever. De zijdezachte structuur en volle chocoladesmaak maken dit dessert perfect voor feestdagen of een speciaal diner.
Klop de eieren en suiker in een hittebestendige kom au bain-marie totdat het mengsel dik en lintvormig is.
Zeef maïzena en cacao boven een kom en spatel dit door het eimengsel.
Schep het mengsel op het bakblik, strijk glad en bak 6-8 minuten tot het stevig aanvoelt.
Laat afkoelen en steek met de taartring een cirkel uit de bodem.
Laat de bodem in de ring zitten.
Meng rum of Grand Marnier met suikerstroop en bestrijk de bodem ermee.
Klop de slagroom halfstijf en smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
Roer de gesmolten chocolade door de slagroom en giet dit op de taartbodem.
Strijk de bovenkant glad en laat de taart 3 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder de taartring en garneer de taart met chocolade hulstblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze rijke chocolade truffeltaart gaat uitstekend samen met een dessertwijn zoals een Banyuls of een zoete rode port. De volle smaak van de wijn benadrukt de diepe chocoladetonen.