Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolademousse met vanilleijs
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
pure chocolade
▢
6
eieren
▢
800
ml
slagroom
▢
60
g
fijne tafelsuiker
▢
200
ml
slagroom
▢
1
l
vanilleijs
▢
kerstgarnering
Instructies
Smelt de chocolade au bain-marie, voeg zo nodig een scheutje water of room toe.
Breek een ei in een kommetje en roer het door de vloeibare chocolade.
Roer op deze wijze alle eieren door de chocolade.
Klop 800 ml slagroom lobbig met de suiker en spatel hem door de chocolademassa.
Laat deze chocolademousse circa 2 uur in de koelkast opstijven.
Klop voor de garnering de slagroom lobbig, voeg naar smaak suiker toe.
Verdeel de chocolademousse in acht kleine, gekoelde schaaltjes en schep een bol vanilleijs in het midden.
Garneer met een toef slagroom en kerstfiguurtjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Feestdagen etc
Kerst