Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Clafoutis van Peren met Kastanjepuree, Crème Fraîche en Madeleines
Een heerlijke Franse clafoutis van peren, gecombineerd met kastanjepuree, crème fraîche en
madeleines
voor een verfijnd nagerecht.
Porties:
6
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal, beboterd;
handmixer
Ingrediënten
▢
750
g
peren
geschild en in dunne schijven
▢
75
g
boter
gesmolten
▢
125
g
basterdsuiker
▢
2
eieren
▢
1
eidooier
▢
2 ½
dl
melk
▢
75
g
bloem
▢
Zout
naar smaak
▢
1
zakje
vanillesuiker
Voor de topping:
▢
1
blik
kastanjepuree
▢
Crème fraîche
▢
Madeleines
naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schik de perenschijfjes gelijkmatig in een beboterd ovenschaaltje.
Klop de gesmolten boter, basterdsuiker, eieren, eidooier, melk, bloem, zout en vanillesuiker tot een glad mengsel.
Schenk het mengsel over de peren in de ovenschaal.
Bak de clafoutis 40 minuten in het midden van de oven tot het goudbruin is.
Laat de clafoutis iets afkoelen en bestrooi met vanillesuiker.
Serveer lauwwarm met kastanjepuree, crème fraîche en
madeleines
.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer bij dit gerecht een frisse
Sauternes
of een lichte
Chardonnay
, die de zoetheid van het dessert mooi aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
150
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Gebak
/
Taart
Land van herkomst
Frankrijk