Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Coupe dame blanche
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kannetje
mixer
Ingrediënten
▢
½
liter
ijs
▢
½
liter
slagroom
▢
100
gram
chocola
▢
20
gram
boter
▢
4
eetlepel(s)
melk
▢
1
eetlepel(s)
poedersuiker
Instructies
Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze zachtjes au bain marie, snij de boter in stukjes en voeg deze toe.
Roer de boter goed door de chocolade.
Als het mengsel goed homogeen is mengen we de poedersuiker met de melk en voegen deze compositie ook bij de chocolade.
Laat de saus in de au bain marie tot vlak voor het serveren.
Klop de slagroom met wat suiker stijf.
Doe in een coupe een bal roomijs, spuit er met de spuitzak een toef slagroom op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Frankrijk