Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettebootjes
AllerHande januari 2000
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
zout
▢
125
g
snelkookrijst
▢
2
grote
courgettes
` rechte ca. 400 g
▢
1
ui
▢
1
blikje
maiskorrels
ca. 300 g
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
350
g
gehakt
▢
1
pakje
sugo kruiden
pakje ` 380 ml AH
▢
versgemalen zwarte peper
▢
100
gr
geraspte jonge kaas
Instructies
In pan met ruim water en zout rijst gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing (rusttijd van 15 minuten achterwege laten).
Intussen courgettes wassen en in lengte halveren.
Met puntige lepel courgettes uithollen tot ca. 1 cm van rand.
Ui pellen en snipperen.
Maïs laten uitlekken.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
In wok of roerbakpan olie verhitten en ui ca. 1 minuut bakken.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Maïs, rijst en 1 dl sugo erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
Courgettes in schaal leggen en vullen met rijstmengsel.
Rest van sugo ernaast schenken.
Bestrooien met kaas. In midden van oven courgettes in ca. 25 minuten gaar bakken.
Op vier borden zetten en rest van rijstvulling ernaast scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hapjes
/
Rijst