Courgettebootjes

AllerHande januari 2000
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout
  • 125 g snelkookrijst
  • 2 grote courgettes ` rechte ca. 400 g
  • 1 ui
  • 1 blikje maiskorrels ca. 300 g
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 350 g gehakt
  • 1 pakje sugo kruiden pakje ` 380 ml AH
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 gr geraspte jonge kaas

Instructies

  • In pan met ruim water en zout rijst gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing (rusttijd van 15 minuten achterwege laten).
  • Intussen courgettes wassen en in lengte halveren.
  • Met puntige lepel courgettes uithollen tot ca. 1 cm van rand.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Maïs laten uitlekken.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In wok of roerbakpan olie verhitten en ui ca. 1 minuut bakken.
  • Gehakt toevoegen en rul bakken.
  • Maïs, rijst en 1 dl sugo erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
  • Courgettes in schaal leggen en vullen met rijstmengsel.
  • Rest van sugo ernaast schenken.
  • Bestrooien met kaas. In midden van oven courgettes in ca. 25 minuten gaar bakken.
  • Op vier borden zetten en rest van rijstvulling ernaast scheppen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hapjes / Rijst
Land van herkomst Wereldkeuken