Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Couscous met geroosterde pompoen en paddestoelen
AllerHande oktober 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grill
Ingredients
▢
2
rode uien
▢
250
g
pompoen
▢
250
g
kastanjechampignons
▢
1
schaaltje
shii-takes en oesterzwammen
150 g
▢
½
eetlepel(s)
gedroogde oregano
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie extra vierge
▢
zeezout
▢
zwarte peper
gemalen
▢
150
g
couscous
biologisch
▢
½
zakje
verse knoflookbieslook
à 25 g
▢
3
takjes
munt
▢
1
theelepel
paprikapoeder
Instructions
Grill voorverwarmen.
Uien pellen en in dunne plakjes snijden.
Pompoen in plakken snijden en schillen.
Plakken in grove stukken snijden.
Paddestoelen schoonvegen.
Grote paddestoelen halveren.
In bakblik of lage ovenschaal ui, pompoen, paddestoelen, oregano en 3 eetlepels olie mengen.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en groenten in ca. 15 minuten beetgaar en bruin roosteren, regelmatig omscheppen.
In kom couscous in 225 ml kokend water ca. 5 minuten laten wellen.
Bieslook en muntblaadjes fijn knippen.
In wok rest van olie verhitten.
Paprikapoeder erdoor roeren en couscous erdoor scheppen.
Couscous ca. 2-3 minuten al omscheppend verwarmen tot couscous rul is.
Helft van kruiden erdoor scheppen.
In twee diepe borden couscous scheppen.
Pompoen en paddestoelen met vocht erover verdelen.
Rest van kruiden erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst