Couscous met geroosterde pompoen en paddestoelen

AllerHande oktober 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 250 g pompoen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 schaaltje shii-takes en oesterzwammen 150 g
  • ½ eetlepel(s) gedroogde oregano
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • zeezout
  • zwarte peper gemalen
  • 150 g couscous biologisch
  • ½ zakje verse knoflookbieslook à 25 g
  • 3 takjes munt
  • 1 theelepel paprikapoeder

Instructies

  • Grill voorverwarmen.
  • Uien pellen en in dunne plakjes snijden.
  • Pompoen in plakken snijden en schillen.
  • Plakken in grove stukken snijden.
  • Paddestoelen schoonvegen.
  • Grote paddestoelen halveren.
  • In bakblik of lage ovenschaal ui, pompoen, paddestoelen, oregano en 3 eetlepels olie mengen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en groenten in ca. 15 minuten beetgaar en bruin roosteren, regelmatig omscheppen.
  • In kom couscous in 225 ml kokend water ca. 5 minuten laten wellen.
  • Bieslook en muntblaadjes fijn knippen.
  • In wok rest van olie verhitten.
  • Paprikapoeder erdoor roeren en couscous erdoor scheppen.
  • Couscous ca. 2-3 minuten al omscheppend verwarmen tot couscous rul is.
  • Helft van kruiden erdoor scheppen.
  • In twee diepe borden couscous scheppen.
  • Pompoen en paddestoelen met vocht erover verdelen.
  • Rest van kruiden erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst