Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de kleingesneden ui en knoflook in wat boter.
Voeg de kleingesneden paddenstoelen toe en bak ze even mee.
Giet er wat bouillon bij en laat zachtjes pruttelen.
Kook de asperges beetgaar, snijd ze in kleine stukjes en laat ze in crème fraîche met wat boter en het aspergevocht zachtjes doorgaren tot de massa begint te binden.
Maak de Hollandse saus en vermeng die met een staafmixer met waterkerspuree.
Maak met een lepel mooie bolletjes couscous op het bord.
Leg de aspergeragoût, de paddenstoelen en de waterkerssaus eromheen.
Bestrooi met de fijngeplukte kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Garneer eventueel met extra waterkers.
Wijnadvies:
Viognier: Een aromatische witte wijn die goed past bij de paddenstoelen en romige saus.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de smaken van het gerecht complementeert.