Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Couscous met Pittige Kip, Perzik en Snijbonen
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Pan voor het koken van snijbonen
Pan voor het wellen van de couscous
Ingrediënten
▢
1
blik
perziken op lichte siroop
410 g
▢
300
g
snijbonen
▢
2
eetlepels
olie
▢
400
g
kipfilet
in blokjes gesneden
▢
250
g
champignons
fijn schoongeveegd en gehalveerd
▢
70
g
tomatenpuree
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
300
g
couscous
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Laat de perziken uitlekken (vang het sap op) en snijd ze in stukjes.
Snijd de snijbonen in ruitjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kipblokjes goudbruin.
Voeg de champignons toe en bak ze 1 minuut mee.
Roer de tomatenpuree en chilipoeder erdoor.
Voeg het perziksap en 100 ml water toe, dek af en laat de kip op laag vuur 15 minuten stoven.
Kook intussen de snijbonen in 5-7 minuten beetgaar.
Laat de couscous 5 minuten wellen in kokend water met wat zout.
Meng de perzikstukjes door de kip en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de couscous over vier borden.
Schep het kipmengsel en de snijbonen over de couscous.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer met verse kruiden zoals koriander of peterselie voor extra smaak.
Serveer met een partje citroen voor een frisse touch.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
15
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Marokko
Jaargetijde:
Snel te maken