Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dubbele Bouillon van Geheime Herkomst
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
uur
uur
20
minuten
minuten
Total time
5
uur
uur
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
soepvlees
▢
500
gram
schenkel met been
▢
1
ui
▢
Selderijgroen
▢
Tijm
▢
Lavas
▢
Boter
▢
2
jeneverbessen
▢
2
liter
water
Instructies
Snijd de schoongemaakte groenten (behalve de ui) in stukken.
Steek de kruidnagel in de ui.
Smelt wat boter en voeg vlees, kruiden en groenten, zonder knoflook toe, en laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe en laat nog eens 10 minuten koken.
Breng het water aan de kook en voeg toe aan de pan.
Laat alles minstens 5 uur trekken.
Ontvet de bouillon.
Zeef het door een neteldoek en laat afkoelen.
Meng de eiwitten, gesneden groenten en kruiden en biefstuk tot een smeuïge massa voor het klaren.
Roer door de afgekoelde bouillon en laat onder af en toe roeren zachtjes aan de kook komen.
Laat nog een uur trekken en zeef opnieuw door de doek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze verfijnde bouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Vlees
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij