2theelepelslavas maggikruid of 1 theelepel vloeibare maggi
2theelepelsneutrale olie
Bloem of paneermeel
Instructies
Week het broodje of de twee sneden licht geroosterd brood in een kopje melk.
Snipper de ui redelijk fijn en hak de knoflook.
Meng alle ingrediënten behalve het geweekte broodje/brood in een grote kom goed door elkaar met de hand.
Gebruik geen mixer om een luchtige textuur te behouden.
Knijp het broodje/brood uit en voeg het toe aan het gehaktmengsel.
Meng opnieuw goed.
Vorm met je handen een bal gehakt en druk deze plat tot ongeveer 1,5 vingers dikte.
Wentel de frikadellen lichtjes in bloem of paneermeel.
Bak de frikadellen in een hete pan met olie of margarine op hoog vuur aan beide kanten scherp aan.
Verminder het vuur tot middelhoog en bak ze nog 15-25 minuten, waarbij je ze 1 of 2 keer omdraait tijdens het bakken.
Laat de frikadellen uitlekken op een bord of rooster bedekt met keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de frikadellen met een frisse salade, aardappelpuree of rijst voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Deze stevige en smaakvolle frikadellen passen goed bij een Duitse Riesling of een lichte Duitse rode wijn zoals Spätburgunder (Pinot Noir).