Duitse Frikadellen

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gehakt varkens- of rundvlees
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 oud broodje of 2 sneden toast licht geroosterd
  • 1 kopje melk
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 2 tl peper
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl marjolein
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl peterselie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 2 tl lavas maggikruid of 1 tl vloeibare maggi
  • 2 tl neutrale olie
  • Bloem of paneermeel

Instructies

  • Week het broodje of de twee sneden licht geroosterd brood in een kopje melk.
  • Snipper de ui redelijk fijn en hak de knoflook.
  • Meng alle ingrediënten behalve het geweekte broodje/brood in een grote kom goed door elkaar met de hand.
  • Gebruik geen mixer om een luchtige textuur te behouden.
  • Knijp het broodje/brood uit en voeg het toe aan het gehaktmengsel.
  • Meng opnieuw goed.
  • Vorm met je handen een bal gehakt en druk deze plat tot ongeveer 1,5 vingers dikte.
  • Wentel de frikadellen lichtjes in bloem of paneermeel.
  • Bak de frikadellen in een hete pan met olie of margarine op hoog vuur aan beide kanten scherp aan.
  • Verminder het vuur tot middelhoog en bak ze nog 15-25 minuten, waarbij je ze 1 of 2 keer omdraait tijdens het bakken.
  • Laat de frikadellen uitlekken op een bord of rooster bedekt met keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze stevige en smaakvolle frikadellen passen goed bij een Duitse Riesling of een lichte Duitse rode wijn zoals Spätburgunder (Pinot Noir).

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 18 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Duitsland