Duitse Varkensschnitzelschotel met Romige Uiensoep
Ben je klaar om je smaakpapillen op een onvergetelijke winterreis te sturen? Dan is deze Duitse varkensschnitzelschotel precies wat je zoekt! Dit is het ultieme comfort food, zo makkelijk dat het bijna valsspelen is. De oven doet al het werk, zodat jij alle tijd hebt om te genieten van een glas wijn en de complimenten die ongetwijfeld zullen volgen.
Kruid de schnitzels met het poeder uit het zakje Franse uiensoep.
Leg de schnitzels in een ovenschaal.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verdeel ze over de schnitzels en giet de slagroom over het geheel.
Sluit de schaal af met een deksel of aluminiumfolie, anders verdampt de saus.
Bak het gerecht in een voorverwarmde oven van 175-200°C gedurende ongeveer 1 ½ uur, tot het vlees gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Maak het plaatje compleet met traditionele Duitse Klösse of een frisse noedelsalade. Deze bijgerechten zijn de perfecte partners om de rijke saus mee op te vegen, en dat wil je beslist niet laten liggen!
Wijnadvies:
Deze schotel is zo rijk dat hij een wijn zoekt die hem kan temmen. Ga voor een droge Duitse Riesling; de frisse zuren snijden door de romige saus als een warm mes door de boter. Je kunt ook een lichte rode wijn proberen, zoals een Spätburgunder. Wat je ook kiest, zorg dat het een serieuze tegenstander is!