Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ebigohan
rijst met garnalen en broccoli
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
gepelde garnalen
▢
200
gram
broccoli
▢
8
dl
kippebouillon
ontvet
▢
3-4
eetlepel(s)
lichte sojasaus
▢
3
eetlepel(s)
mirin
of sake
▢
250
gram
kortkorrelige rijst
▢
2
eetlepel(s)
donkere sojasaus
▢
1
tomaat
ontvelde in partjes
▢
zout
Instructies
Was de broccoli en snij de stengels schuin in dunne plakjes van ½ cm.
Houd de roosjes apart.
Breng de bouillon aan de kook, voeg sojasauzen, mirin of sake of vervanger, het zout en de plakjes broccolistengel toe.
Strooi de rijst er langzaam in zodat alles blijft koken.
Laat alles enkele minuten doorkoken.
Temper het vuur, deksel op de pan en alles 10 min. zachtjes laten doorkoken. Voeg broccoliroosjes toe.
Sluit de pan en laat de rijst in 10 a 13 min. bijna gaar worden.
Leg de garnalen in de pan.
Sluit de pan opnieuw af en draai na 30 sec. het vuur uit.
Laat de pan dan 5 min. staan.
Schep de inhoud van de pan om met een grote vleesvork.
Opdienen in voorverwarmde kommen of diepe borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië