Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eenvoudige Pot-au-Feu Bouillon
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilogram
gehakte runderbotten
▢
100
gram
raapjes
▢
1
ui
geprikt met kruidnagel
▢
1
prei
▢
100
gram
selderijknol
▢
2
liter
water
▢
1
wortel
▢
Zout naar smaak
Instructies
Zet de runderbotten op in koud water.
Breng het water aan de kook en schuim eventueel af.
Voeg het vlees toe en schuim opnieuw af zodra het begint te koken.
Voeg de groenten en een beetje zout toe en laat minstens 5 uur zachtjes trekken.
Zeef de bouillon om de groenten en botten te verwijderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de bouillon met stukjes mals vlees en groenten voor een complete maaltijd.
Een stokbroodje of stukje Frans brood past goed bij deze klassieke Franse bouillon.
Voor een extra smaakdimensie kun je verse kruiden zoals peterselie, tijm en laurierblaadjes toevoegen aan de bouillon tijdens het koken.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij deze eenvoudige, maar smaakvolle bouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Soep
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij