Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ei crèmesoep uit Zagreb
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
ei
▢
1
liter
bouillon
▢
35
gr gesmolten
boter
▢
1
eetlepel
bloem
▢
2
deciliter
zure room
Instructies
Klop de eierdooiers in een kom los met 1/2 dl van de bouillon.
Roer de gesmolten boter door het dooiermengsel.
Maak de bloem aan met de zure room en roer het mengsel door het dooiermengsel.
Roer het dooier-roommengsel in een pan door de rest van de koude bouillon.
Verwarm de soep bij matige hitte en onder voortdurend roeren tot hij gebonden en door en door warm is.
Laat de soep vooral niet koken, daar hij anders zou kunnen schiften.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Yugoslavië