Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eieren gevuld met Krab
Luxe gevulde eieren met krab, mayonaise en zwarte olijven, perfect als verfijnd voorgerecht of borrelhapje.
Porties:
6
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
snijplank
mes
Mengkom
Ingrediënten
▢
6
eieren
▢
1
blik
krab
400 g
▢
100
g
zwarte olijven
▢
1
krop
sla
▢
1
groot
kommetje mayonaise
Instructies
Kook de eieren 12 minuten hard en spoel af onder koud water.
Pel de eieren en snijd ze overlangs doormidden.
Haal de eidooiers eruit en meng met een beetje mayonaise.
Laat de krab uitlekken en meng deze met de eidooiers en de helft van de fijngehakte olijven.
Vul de eihelften met dit mengsel.
Bedek een serveerschaal met slabladeren en leg de gevulde eieren erop.
Garneer met extra mayonaise en citroenschijfjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer gekoeld met extra citroen en verse peterselie.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Saumur past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
230
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden