Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eiwitschuim Pavlova met Aardbeien en Balsamico
Een luchtige pavlova met aardbeien en een vleugje balsamico voor een verfijnd dessert.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Vetvrije kom
Handmixer of keukenmachine
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
3
eiwitten
▢
Snufje
zout
▢
175
g
witte basterdsuiker
▢
2
theelepels
maïzena
▢
1
theelepel
witte wijnazijn
▢
250
g
aardbeien
▢
Versgemalen peper
▢
Scheutje
balsamicoazijn
▢
100
ml
slagroom
Instructies
Verwarm de oven voor op 140°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom tot stijve pieken ontstaan.
Voeg geleidelijk de witte basterdsuiker toe en klop door tot het mengsel wit en glanzend is.
Spatel de maïzena en witte wijnazijn voorzichtig door het eiwitschuim.
Schep het schuimmengsel op de bakplaat en vorm een cirkel met een kuiltje in het midden.
Bak de pavlova gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Zet daarna de oven uit en laat de pavlova volledig afkoelen in de oven.
Was de aardbeien en snijd ze in stukken.
Meng ze met versgemalen peper en een scheutje balsamicoazijn.
Klop de slagroom stijf en vul het kuiltje van de pavlova ermee.
Garneer de pavlova met de gemarineerde aardbeien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct voor een luchtig en fris dessert.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete mousserende wijn zoals Moscato d’Asti.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
23
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Ei
/
Fruit
Land van herkomst
Australië
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer