Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Exotische Saffraanrijst met Kalfsvlees en Dadels
Geurige saffraanrijst met malse kalfsvleesreepjes, zoete dadels en geroosterde pijnboompitten, een exotische smaakexplosie.
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Total time
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan met dikke bodem
Koekenpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
envelopje
saffraandraadjes
▢
1
theelepel
kaneel
▢
150
gram
rijst
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
kalfschnitzels
▢
2
eetlepels
pijnboompitten
▢
300
ml
vleesbouillon
van tablet
▢
4
dadels
zonder pit, in stukjes
▢
1
ui
gesnipperd
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verhit 1 el olie in een pan, fruit ui, rijst en saffraan 2-3 minuten.
Voeg kaneel en dadels toe, schenk bouillon erbij en kook de rijst gaar.
Snijd het kalfsvlees in reepjes en kruid met zout, peper en kaneel.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het vlees 3-4 minuten.
Voeg pijnboompitten toe en bak 2-3 minuten tot goudbruin.
Schep de saffraanrijst op borden en leg de kalfsvleesreepjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade van waterkers en sinaasappelpartjes.
Wijnadvies:
Trio White Concha y Toro.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Rijst
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden