Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Exotische Saffraanrijst met Kalfsvlees en Dadels
Geurige saffraanrijst met malse kalfsvleesreepjes, zoete dadels en geroosterde pijnboompitten, een exotische smaakexplosie.
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Total time
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan met dikke bodem
Koekenpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
envelopje
saffraandraadjes
▢
1
theelepel
kaneel
▢
150
gram
rijst
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
kalfschnitzels
▢
2
eetlepels
pijnboompitten
▢
300
ml
vleesbouillon
van tablet
▢
4
dadels
zonder pit, in stukjes
▢
1
ui
gesnipperd
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verhit 1 el olie in een pan, fruit ui, rijst en saffraan 2-3 minuten.
Voeg kaneel en dadels toe, schenk bouillon erbij en kook de rijst gaar.
Snijd het kalfsvlees in reepjes en kruid met zout, peper en kaneel.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het vlees 3-4 minuten.
Voeg pijnboompitten toe en bak 2-3 minuten tot goudbruin.
Schep de saffraanrijst op borden en leg de kalfsvleesreepjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade van waterkers en sinaasappelpartjes.
Wijnadvies:
Trio White Concha y Toro.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Rijst
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden