Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Feestelijke Kerstster met Nutella en Speculoos
Een heerlijke Kerstster gevuld met Nutella en speculoos, perfect voor de feestdagen.
Porties:
1
Kerstster
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Siliconen Spatelset
Zeef
Ingrediënten
▢
6
speculooskoekjes
▢
4
eetlepels
speculoospasta
▢
4
eetlepels
hazelnootpasta
▢
2
grote
plakken vers bladerdeeg
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg een rond bord op de plakken bladerdeeg en snijd er een cirkel uit.
Bewaar één cirkel in de koelkast.
Besmeer een van de cirkels met speculoospasta en verkruimel de speculooskoekjes erover.
Zet deze cirkel kort in de koelkast en haal de andere plak bladerdeeg eruit.
Besmeer de tweede cirkel met hazelnootpasta en leg beide cirkels op elkaar, met de besmeerde kanten tegen elkaar aan.
Plaats een glas (ongeveer 7 cm breed) in het midden als leidraad en snijd het deeg zestien keer in vanaf het glas naar buiten toe.
Draai de stroken twee keer naar buiten en druk de uiteinden aan elkaar.
Bestrijk de Kerstster met het geklutste ei en bak 23 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de Kerstster afkoelen en bestuif voor het serveren met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte zoete wijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij de romige textuur van de Nutella en de warme kruidige tonen van speculoos.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
180
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Chocolade
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Kerst