Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Flensjes gevuld met Fruit en Vanille-ijs
Dunne, luchtige flensjes gevuld met aardbeienpuree en vanille-ijs, geflambeerd met kirsch.
Porties:
6
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
snijplank
mes
kom
deegroller
Ingrediënten
▢
3
dl
melk
▢
175
g
meel
▢
2
eieren
▢
30
g
suiker
▢
75
g
gesmolten boter
▢
1
scheutje
rum of kirsch
▢
1
kg
aardbeien
▢
200
g
suiker
▢
1
citroen
▢
½
liter
vanille-ijs
▢
2
dl
kirsch
▢
Snufje
zout
Instructies
Meng het meel met de melk en klop stevig met een garde.
Voeg de eieren, zout, suiker, gesmolten boter en likeur toe.
Laat het beslag rusten.
Was de aardbeien en verwijder de steeltjes.
Pureer de aardbeien en meng met suiker en citroensap.
Zet in de koelkast.
Bak de flensjes goudbruin en houd ze warm.
Bestrijk de flensjes met de aardbeienpuree en leg er een bolletje vanille-ijs op.
Vouw de flensjes in vieren en leg ze op een verwarmde schaal.
Bestrooi met suiker, giet de kirsch erover en flambeer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct terwijl de flensjes nog warm zijn.
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals Muscat past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
40
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer