Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Flensjes met bosvruchtenyoghurt
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
2
uur
uur
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
handmixer
koekenpan, met anti-aanbaklaag Ø 18cm
keukenpapier
kom
Steelpan
Zeef
Ingrediënten
▢
1
pak
bosvruchtenmix
300 g, diepvries, Frosta,
▢
¼
liter
biogarde of volle yoghurt
▢
70
g
bloem
▢
½
theelepel
zout
▢
1
groot ei
nr. 2,
▢
2
dl
melk
▢
50
g
boter of margarine
▢
1
beker
slagroom
125 ml,
▢
2
eetlepels
poedersuiker
▢
2
eetlepels
crème de cassis
slijter,
▢
poedersuiker
uit strooibus
Instructies
Voorbereiden:
In kom bosvruchtenmix in ca. 2 uur laten ontdooien.
Zeef bekleden met keukenpapier.
Biogarde of yoghurt in zeef schenken en ca. 2 uur laten uitlekken tot massa stevig wordt.
Intussen boven maatkan bloem zeven.
Zout erdoor roeren.
Ei erboven breken.
Helft van melk toevoegen.
Al kloppend met handmixer rest van melk toevoegen.
Blijven kloppen tot glad beslag ontstaat. In steelpan (of magnetron) 20 g boter smelten.
Gesmolten boter door beslag roeren.
Beslag ca. 15 minuten laten staan.
Bereiden:
In kom slagroom met poedersuiker stijfkloppen.
Uitgelekte biogarde luchtig erdoor scheppen.
1/4 Deel van bosvruchten erdoor scheppen.
Crème de cassis door rest van bosvruchten scheppen.
In koekenpan 1/8 deel van rest van boter verhitten. 1/8
Deel van beslag in pan schenken en over panbodem laten uitvloeien.
Flensje bakken tot bovenkant bijna droog is.
Flensje dief spatel keren en onderkant in nog ca. 1 minuut goudbruin bakken.
Flensje op bord laten glijden en warm houden (op pan met kokend water of onder aluminiumfolie).
Op zelfde manier nog 7 flensjes bakken.
Bosvruchtenyoghurt op flensjes scheppen.
Flensjes oprollen.
Op vier borden elk 2 flensjes leggen.
Rest van bosvruchten aan uiteinden van flensjes scheppen.
(Eventueel naar smaak bestrooien met poedersuiker).
Notities / Tips / Wijnadvies
koekenpan met anti-aanbaklaag, doorsnede ca. 18 cm,
kom
keukenpapier
Zeef
maatkan
handmixer
steelpan
Voedingswaarden
Calories:
405
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
26
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Pannenkoeken