Flensjes met bosvruchtenyoghurt
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 1 pak bosvruchtenmix 300 g, diepvries, Frosta,
- ¼ liter biogarde of volle yoghurt
- 70 g bloem
- ½ theelepel zout
- 1 groot ei nr. 2,
- 2 dl melk
- 50 g boter of margarine
- 1 beker slagroom 125 ml,
- 2 eetlepels poedersuiker
- 2 eetlepels crème de cassis slijter,
- poedersuiker uit strooibus
Instructies
Voorbereiden:
- In kom bosvruchtenmix in ca. 2 uur laten ontdooien.
- Zeef bekleden met keukenpapier.
- Biogarde of yoghurt in zeef schenken en ca. 2 uur laten uitlekken tot massa stevig wordt.
- Intussen boven maatkan bloem zeven.
- Zout erdoor roeren.
- Ei erboven breken.
- Helft van melk toevoegen.
- Al kloppend met handmixer rest van melk toevoegen.
- Blijven kloppen tot glad beslag ontstaat. In steelpan (of magnetron) 20 g boter smelten.
- Gesmolten boter door beslag roeren.
- Beslag ca. 15 minuten laten staan.
Bereiden:
- In kom slagroom met poedersuiker stijfkloppen.
- Uitgelekte biogarde luchtig erdoor scheppen.
- 1/4 Deel van bosvruchten erdoor scheppen.
- Crème de cassis door rest van bosvruchten scheppen.
- In koekenpan 1/8 deel van rest van boter verhitten. 1/8
- Deel van beslag in pan schenken en over panbodem laten uitvloeien.
- Flensje bakken tot bovenkant bijna droog is.
- Flensje dief spatel keren en onderkant in nog ca. 1 minuut goudbruin bakken.
- Flensje op bord laten glijden en warm houden (op pan met kokend water of onder aluminiumfolie).
- Op zelfde manier nog 7 flensjes bakken.
- Bosvruchtenyoghurt op flensjes scheppen.
- Flensjes oprollen.
- Op vier borden elk 2 flensjes leggen.
- Rest van bosvruchten aan uiteinden van flensjes scheppen.
- (Eventueel naar smaak bestrooien met poedersuiker).
Notities / Tips / Wijnadvies
koekenpan met anti-aanbaklaag, doorsnede ca. 18 cm,
kom
keukenpapier
Zeef
maatkan
handmixer
steelpan
kom
keukenpapier
Zeef
maatkan
handmixer
steelpan
Voedingswaarden
Calories: 405 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 9 g | Vet: 26 g