Flensjes met bosvruchtenyoghurt

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak bosvruchtenmix 300 g, diepvries, Frosta,
  • ¼ liter biogarde of volle yoghurt
  • 70 g bloem
  • ½ theelepel zout
  • 1 groot ei nr. 2,
  • 2 dl melk
  • 50 g boter of margarine
  • 1 beker slagroom 125 ml,
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels crème de cassis slijter,
  • poedersuiker uit strooibus

Instructies

Voorbereiden:

  • In kom bosvruchtenmix in ca. 2 uur laten ontdooien.
  • Zeef bekleden met keukenpapier.
  • Biogarde of yoghurt in zeef schenken en ca. 2 uur laten uitlekken tot massa stevig wordt.
  • Intussen boven maatkan bloem zeven.
  • Zout erdoor roeren.
  • Ei erboven breken.
  • Helft van melk toevoegen.
  • Al kloppend met handmixer rest van melk toevoegen.
  • Blijven kloppen tot glad beslag ontstaat. In steelpan (of magnetron) 20 g boter smelten.
  • Gesmolten boter door beslag roeren.
  • Beslag ca. 15 minuten laten staan.

Bereiden:

  • In kom slagroom met poedersuiker stijfkloppen.
  • Uitgelekte biogarde luchtig erdoor scheppen.
  • 1/4 Deel van bosvruchten erdoor scheppen.
  • Crème de cassis door rest van bosvruchten scheppen.
  • In koekenpan 1/8 deel van rest van boter verhitten. 1/8
  • Deel van beslag in pan schenken en over panbodem laten uitvloeien.
  • Flensje bakken tot bovenkant bijna droog is.
  • Flensje dief spatel keren en onderkant in nog ca. 1 minuut goudbruin bakken.
  • Flensje op bord laten glijden en warm houden (op pan met kokend water of onder aluminiumfolie).
  • Op zelfde manier nog 7 flensjes bakken.
  • Bosvruchtenyoghurt op flensjes scheppen.
  • Flensjes oprollen.
  • Op vier borden elk 2 flensjes leggen.
  • Rest van bosvruchten aan uiteinden van flensjes scheppen.
  • (Eventueel naar smaak bestrooien met poedersuiker).

Notities / Tips / Wijnadvies

koekenpan met anti-aanbaklaag, doorsnede ca. 18 cm,
kom
keukenpapier
Zeef
maatkan
handmixer
steelpan

Voedingswaarden

Calories: 405 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 9 g | Vet: 26 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht / Pannenkoeken