Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Flensjes met tropische vruchtensaus
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
wachttijd
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
citroentrekker
ijsbolletjeslepel
kom
Koelkast
Steelpan
Koekenpan
pannenkoekmes
Ingrediënten
▢
75
g
bloem
▢
zout
▢
1
ei
▢
1 ½
dl
melk
▢
ca. 50 g boter of margarine
▢
1 ½
dl
Dubbeldrank tropische cocktail
▢
2
eetlepel(s)
vloeibare honing
▢
1
sinaasappel
▢
4
bolletjes
yoghurtroomijs
▢
met tropische vruchten
Hertog,
▢
½
dl
passievruchtlikeur
slijter,
Instructies
VOORBEREIDEN:
Boven kom bloem met mespunt zout zeven.
In midden van bloem kuiltje maken.
Ei toevoegen.
Helft van melk erdoor roeren.
Al kloppend met garde rest van melk scheutje voor scheutje toevoegen.
Blijven kloppen tot glad beslag ontstaat.
In koelkast beslag afgedekt ca. 30 minuten laten rusten.
Intussen in steelpan 25 g boter met Dubbeldrank en honing al roerend laten smelten.
Geheel ca. 2 minuten zachtjes laten koken.
Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen.
Met citroentrekker (of scherp mesje) smalle reepjes schil van sinaasappel trekken.
Sinaasappelreepjes voorzichtig door saus roeren.
Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Rest van sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees.
Met scherp mesje boven kom partjes tussen vliesjes lossnijden.
Sinaasappelpartjes tot gebruik afgedekt in koelkast -zeilen.
In koekenpan klein klontje boter verhitten. Met sauslepel 1/8 deel van beslag in koekenpan scheppen.
Beslag snel en heel dun over bodem laten uitvloeien door koekenpan te draaien.
Op hoog vuur bakken tot bovenkant droog is.
Met pannenkoekmes flensje keren en onderkant in nog ca. 1 minuut goudbruin bakken.
Flensje op bord laten glijden.
Op zelfde manier nog 7 flensjes bakken, telkens een klein klontje boter verhitten.
Flensjes laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
BEREIDEN:
IJs ca. 10 minuten voor gebruik uit diepvries nemen en in koelkast zetten.
Likeur door saus roeren.
Helft van saus overdoen in koekenpan en in ca. 2 minuten opnieuw zachtjes verwarmen.
Flensjes in vieren vouwen, in saus in koekenpan leggen en in ca. 2 minuten warm laten worden, halverwege voorzichtig keren.
Intussen andere helft van saus in steelpan in ca. 2 minuten zachtjes verwarmen.
Flensjes over vier borden verdelen.
Saus uit steelpan ernaast scheppen.
Met natgemaakte ijsbolletjeslepel op elk bord 1 bolletje ijs naast flensjes scheppen.
Garneren met sinaasappelpartjes.
Direct serveren.
Voedingswaarden
Calories:
385
kcal
|
koolhydraten:
48
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
17
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Pannenkoeken