Flensjes met tropische vruchtensaus
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 75 g bloem
- zout
- 1 ei
- 1 ½ dl melk
- ca. 50 g boter of margarine
- 1 ½ dl Dubbeldrank tropische cocktail
- 2 eetlepel(s) vloeibare honing
- 1 sinaasappel
- 4 bolletjes yoghurtroomijs
- met tropische vruchten Hertog,
- ½ dl passievruchtlikeur slijter,
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Boven kom bloem met mespunt zout zeven.
- In midden van bloem kuiltje maken.
- Ei toevoegen.
- Helft van melk erdoor roeren.
- Al kloppend met garde rest van melk scheutje voor scheutje toevoegen.
- Blijven kloppen tot glad beslag ontstaat.
- In koelkast beslag afgedekt ca. 30 minuten laten rusten.
- Intussen in steelpan 25 g boter met Dubbeldrank en honing al roerend laten smelten.
- Geheel ca. 2 minuten zachtjes laten koken.
- Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen.
- Met citroentrekker (of scherp mesje) smalle reepjes schil van sinaasappel trekken.
- Sinaasappelreepjes voorzichtig door saus roeren.
- Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Rest van sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees.
- Met scherp mesje boven kom partjes tussen vliesjes lossnijden.
- Sinaasappelpartjes tot gebruik afgedekt in koelkast -zeilen.
- In koekenpan klein klontje boter verhitten. Met sauslepel 1/8 deel van beslag in koekenpan scheppen.
- Beslag snel en heel dun over bodem laten uitvloeien door koekenpan te draaien.
- Op hoog vuur bakken tot bovenkant droog is.
- Met pannenkoekmes flensje keren en onderkant in nog ca. 1 minuut goudbruin bakken.
- Flensje op bord laten glijden.
- Op zelfde manier nog 7 flensjes bakken, telkens een klein klontje boter verhitten.
- Flensjes laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
BEREIDEN:
- IJs ca. 10 minuten voor gebruik uit diepvries nemen en in koelkast zetten.
- Likeur door saus roeren.
- Helft van saus overdoen in koekenpan en in ca. 2 minuten opnieuw zachtjes verwarmen.
- Flensjes in vieren vouwen, in saus in koekenpan leggen en in ca. 2 minuten warm laten worden, halverwege voorzichtig keren.
- Intussen andere helft van saus in steelpan in ca. 2 minuten zachtjes verwarmen.
- Flensjes over vier borden verdelen.
- Saus uit steelpan ernaast scheppen.
- Met natgemaakte ijsbolletjeslepel op elk bord 1 bolletje ijs naast flensjes scheppen.
- Garneren met sinaasappelpartjes.
- Direct serveren.
Voedingswaarden
Calories: 385 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 7 g | Vet: 17 g