Flensjes met tropische vruchtensaus

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
wachttijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g bloem
  • zout
  • 1 ei
  • 1 ½ dl melk
  • ca. 50 g boter of margarine
  • 1 ½ dl Dubbeldrank tropische cocktail
  • 2 eetlepel(s) vloeibare honing
  • 1 sinaasappel
  • 4 bolletjes yoghurtroomijs
  • met tropische vruchten Hertog,
  • ½ dl passievruchtlikeur slijter,

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Boven kom bloem met mespunt zout zeven.
  • In midden van bloem kuiltje maken.
  • Ei toevoegen.
  • Helft van melk erdoor roeren.
  • Al kloppend met garde rest van melk scheutje voor scheutje toevoegen.
  • Blijven kloppen tot glad beslag ontstaat.
  • In koelkast beslag afgedekt ca. 30 minuten laten rusten.
  • Intussen in steelpan 25 g boter met Dubbeldrank en honing al roerend laten smelten.
  • Geheel ca. 2 minuten zachtjes laten koken.
  • Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen.
  • Met citroentrekker (of scherp mesje) smalle reepjes schil van sinaasappel trekken.
  • Sinaasappelreepjes voorzichtig door saus roeren.
  • Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Rest van sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees.
  • Met scherp mesje boven kom partjes tussen vliesjes lossnijden.
  • Sinaasappelpartjes tot gebruik afgedekt in koelkast -zeilen.
  • In koekenpan klein klontje boter verhitten. Met sauslepel 1/8 deel van beslag in koekenpan scheppen.
  • Beslag snel en heel dun over bodem laten uitvloeien door koekenpan te draaien.
  • Op hoog vuur bakken tot bovenkant droog is.
  • Met pannenkoekmes flensje keren en onderkant in nog ca. 1 minuut goudbruin bakken.
  • Flensje op bord laten glijden.
  • Op zelfde manier nog 7 flensjes bakken, telkens een klein klontje boter verhitten.
  • Flensjes laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

BEREIDEN:

  • IJs ca. 10 minuten voor gebruik uit diepvries nemen en in koelkast zetten.
  • Likeur door saus roeren.
  • Helft van saus overdoen in koekenpan en in ca. 2 minuten opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Flensjes in vieren vouwen, in saus in koekenpan leggen en in ca. 2 minuten warm laten worden, halverwege voorzichtig keren.
  • Intussen andere helft van saus in steelpan in ca. 2 minuten zachtjes verwarmen.
  • Flensjes over vier borden verdelen.
  • Saus uit steelpan ernaast scheppen.
  • Met natgemaakte ijsbolletjeslepel op elk bord 1 bolletje ijs naast flensjes scheppen.
  • Garneren met sinaasappelpartjes.
  • Direct serveren.

Voedingswaarden

Calories: 385 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 7 g | Vet: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht / Pannenkoeken