Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Flensjes met warme appel en kaneelijs
AllerHande december 2001
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zakje
pannenkoekenmix
portie pak à 2 x 135 g Honig
▢
3
dl
melk
▢
1
ei
middel groot
▢
50
gr
boter
of margarine
▢
2
appels
goudrenet
▢
3
eetlepel(s)
Calvados
Gall & Gall
▢
100
g
bruine basterdsuiker
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
¼
kaneelijs
à 1 l
Instructies
Pannenkoekenmix in kom doen.
Helft van melk toevoegen en met garde tot glad beslag roeren.
Rest van melk en ei door beslag roeren.
In koekenpan met anti-aanbaklaag klein klontje boter smelten.
Dun laagje beslag over bodem van koekenpan laten uitvloeien en flensje aan beide zijden goudbruin bakken.
Op zelfde wijze nog 3 flensjes bakken (rest van beslag wordt niet gebruikt).
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in plakjes snijden.
In koekenpan calvados, basterdsuiker, kaneel en 30 g boter al roerend zachtjes verwarmen tot mooie karamelsaus ontstaat.
Appelpartjes in saus op zacht vuur in ca. 5 minuten laten garen.
Flensjes over vier borden verdelen.
Warme appel met saus over ¼ deel van flensjes verdelen en flensjes voorzichtig in vieren vouwen.
Op elk bord 1 bol kaneelijs scheppen.
Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Nederland