Een indrukwekkende frangipane-ster met een zoete rode bessenjamvulling en knapperig bladerdeeg. Perfect als dessert of bij een feestelijke gelegenheid.
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Meng in een kom de boter, basterdsuiker, zout en citroenrasp tot een romig geheel.
Voeg het ei toe en mix tot een gladde massa.
Voeg daarna het amandelmeel en de bloem toe en meng kort door.
Rol één rol bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier.
Bestrijk het deeg met de frangipane, laat een rand van 2 cm vrij.
Verdeel de rode bessenjam gelijkmatig over de frangipane.
Rol de tweede deegrol uit en leg deze bovenop.
Druk de randen zachtjes aan.
Snijd vanaf de randen naar binnen, met een tussenruimte van 2 cm, zonder het midden te raken.
Draai elk paar stukken in tegengestelde richting om een stervorm te creëren.
Bestrijk de bovenkant van het deeg met het geklutste ei en bestrooi met geschaafde amandelen.
Bak de frangipane-ster 15-20 minuten in de oven tot hij goudbruin en knapperig is.
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een bolletje ijs of een toef slagroom voor extra luxe.Wijnadvies:Een lichte dessertwijn zoals Moscato d'Asti past perfect bij de zoete en nootachtige smaken van dit dessert.