Bladerdeegster met Frangipane en Rode Bessenjam

Porties: 6
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 250 g rode bessenjam
  • 1 ei
  • 20 g amandelen
  • Poedersuiker om te bestuiven
  • Voor de frangipane:
  • 50 g boter
  • 50 g basterdsuiker
  • ½ citroen rasp
  • Snufje zout
  • 1 ei op kamertemperatuur
  • 50 g amandelmeel
  • 20 g bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Mix in een kom de boter, basterdsuiker, zout en citroenrasp tot een romig geheel.
  • Voeg het ei toe en mix tot een gladde massa.
  • Voeg vervolgens het amandelmeel en de bloem toe en mix kort door.
  • Rol 1 deegrol met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat.
  • Bestrijk met de frangipane, laat een rand van 2 cm vrij.
  • Verdeel de rode bessenjam over de frangipane.
  • Bedek met de andere rol deeg en druk de randen zachtjes aan.
  • Snijd het deeg vanaf de zijkant naar binnen, laat tussen elke snede ca.
  • 2 cm en zorg dat de sneden elkaar niet raken in het midden.
  • Draai twee losse stukken naast elkaar in tegenovergestelde richting.
  • Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei en bestrooi met amandelschaafsel.
  • Bak de bladerdeegster in 15-20 minuten goudbruin.
  • Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze bladerdeegster als dessert of bij de koffie.
Een glaasje dessertwijn, zoals een Moscato d’Asti, past hier uitstekend bij.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 49 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 24 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Gebak
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst