Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Franse Chocolademousse
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
225
g
pure chocolade
in stukjes
▢
70
g
roomboter
in stukjes
▢
3½
dl
slagroom
▢
3
eieren
▢
1
eetlepel
amaretto
▢
2
eetlepels
honing
▢
2
blaadjes
gelatine
Instructies
Smelt de chocolade en de boter samen in een pan au bain-marie.
Klop in een kom de room tot deze lobbig is.
Klop in een andere kom de eieren en honing tot je een luchtige massa hebt.
Los de geweekte gelatineblaadjes op in het warme chocolademengsel.
Spatel voorzichtig de amaretto, gesmolten chocolade en boter,en de opgeklopte room door elkaar.
Laat het geheel enkele uren opstijven in de koelkast, en geniet ervan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk